Popularni postovi

23. 07. 2012.

dogodilo se na današnji dan 23.07


Dvadest trećeg jula 1982 godine Međunarodna komisija za lov na kitove donjela odluku o potpunoj zabrani komercijalnog lova na kitove. Zabrana stupila na snagu 1985 godine.Borba za potpunu zabranu još uvijek traje jer kao i u svakom zakonu nitkovi pronađu rupu a neki ga jednostavno ne poštuju.Japan vrši lov na kitove pod plaštom istraživačkog lova ali sve ulovljene kitove koristi u industriji.Najjači argumenti boraca protiv lova na kitove je da je kitove neljudski ubijati zbog njihove visoke inteligencije. Naime, mozak naših divovskih rođaka u svijetu sisavaca veći je od mozga ijedne druge životinje te sadrži neurone Von Economo koje imaju još samo delfini, neki primati i ljudi. Kad se svemu pridoda činjenica da je čak sedam vrsta kitova ugroženo, jasno je zašto borci za zaštitu životinja upravo zabranu kitolova smatraju najvažnijim događajem u povijesti borbe za očuvanje prirode.
Največa životinja na Zemlji,Plavi kit
Plavi kit
23. 07.1962 godine milijuni televizijskih gledatelja u Europi i Americi imali su priliku po prvi put gedati izravan TV prijenos između Amerike i Europe .Prenos je vršen preko satelita Telstar .Možemo reči da je se od tog trenutka Zemlja počela pretvarati u "Veliko selo.
Prvi televiziski satelit,telstar
Telstar

1892. Rođen Haile Selasije I, etiopski car od 1930. Iz zemlje izbegao 1936. posle italijanske okupacije, vratio se 1941. i vladao do 1974, kad je zbačen državnim udarom. 
Poslednji kralj Etiopije,Haile Selasije
Haile Selasije
 

Pročitajte i
Dogodilo se na današnji dan 22.07

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru