Popularni postovi

28. 07. 2012.

Dogodilo se na današnji dan 28.07


8 jula 1914 godine Austro-Ugarska je na njemački poticaj, objavila rat Srbiji što se uzima za početak prvog svjetskog rata.

Dvadeset osmog jula 1929 godine u Southamptonu država New York, rođena je Američka prva dama JacquelineLee Bouvier KennedyOnassis(ˌæln ˈliː ˈbuːvieɪ ˈkɛnɨdi ˈnæsɨs), supruga ubijenog američkog predsjednika Johna F. Kennedyja zapamćena po svom uglađenom, ali ne i pretjeranom stilu kojim je zaslužila status modne ikone, te udaji za grčkog brodarskog magnata Aristotela Onassisa i svom kasnijem radu kao književna urednica i izdavačica.
Američka prva dama Jeki Kenedi
Jacqline Lee Bouvier Kennedy Onassis


28.07.1954 godine u Sabaneta,Barinas rođen je Venezuelanski političar i predsjednik HugoChávez, punog imena Hugo Rafael Chávez Frías, vojni oficir koji je vlast prvo pokušao osvojiti neuspjelim pučom, a nakon toga osnovao stranku Movimiento Quinta Republica (Pokret za petu republiku) s kojom je 1998. osvojio vlast, 2002. bio na kratko zbačen u vojnom udaru potpomognutom od strane SAD-a čiji je jedan od glavnih političkih protivnika i žustrih kritičara.
predsjednik Venecuele,hugo Cvavez
Hugo Chavez

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru