Popularni postovi

06. 07. 2012.

Dogodilo se na današnji dan 05.07.


Petog Jula 1946. je na modnoj reviji u Parizu prvi put predstavljen bikini. Kreator bikinija bio je Louis Réard iz Pariza. Pronalazač mogao pronaći profesionalnu manekenku koja bi pristala nositi tako malen kostim, pa je uzeo erotsku plesačicu Micheline Bernardini. Micheline Bernardini dobila je navodno 50,000 pisama obožavatelja.
prvi bikini,Michelin Bernardini
Promocija prvog bikinija


Prvi bikini imao je samo 194 kvadratna centimetra platna, koje je bilo oslikano uzorkom novinskog papira. Bikini je termin koji se koristi za ženski kupaći kostim iz dva djela, a ime je dobio po otoku Bikini na kojem su izvođena testiranja atomske bombe 1945. godine. To je bio prvi ženski kupaći kostim iz dva dijela koji je otkrivao pupak. S vremenom bikini postaje sve manji, pa je sredinom šezdesetih godina lansiran i monokini, a daljnji povijesni razvoj ovog kupaćeg kostima je evoluirao u tange. 
hot bikini
Bikini

Danas slave rođendan

 
05.07.1963 godine U Brooklyn,New Yorkođena je Edith "Edie" Falco američka je glumica. Najpoznatija je po ulogama Carmele Soprano iz HBO-ove televizijske serije Obitelj Soprano i naslovne junakinje iz Showtimeove serije Nurse Jackie

Američka glumica Edith Edi Falco
Edith Falco

 Danas se slavi

 

05.Jul (srpanj) (05.07.) je 186 ti dan godine po gregorijanskom kalendaru(187-i u prestupnoj godini) . Do Nove godine ima još 179 dana.


Pročitajte i

 

 

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru